Μακαρονάδα του ψαρά, με θαλασσινά και ντομάτα: μια συνταγή με άρωμα... Ελλάδας!
Η "μακαρονάδα του ψαρά" είναι ένα από εκείνα τα πιάτα που φέρνουν στο τραπέζι την αύρα της θάλασσας και τη νοσταλγία του καλοκαιριού στην Ελλάδα. Συνδυάζει φρέσκα θαλασσινά με ζουμερή ντομάτα και αρωματικά βότανα, δημιουργώντας μια γεύση απλή αλλά πλούσια, που θυμίζει οικογενειακά τραπέζια σε νησιώτικες αυλές ή ταβερνάκια δίπλα στο κύμα. Μια συνταγή που ενώνει την παράδοση με τη μεσογειακή φρεσκάδα, προσφέροντας ένα ταξίδι γεύσης σε κάθε μπουκιά! Τι θα χρειαστούμε600 γρ. mix θαλασσινών6-7 κ.σ. ελαιόλαδοαλάτιπιπέρι250 γρ. λιγκουίνι1 κρεμμύδι2 σκ. σκόρδο1 κ.σ. πελτέ ντομάτας1 κ.γ. γλυκάνισο, ή μαραθόσπορο500 γρ. ντομάτες, τριμμένες2 κ.σ. βασιλικόξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνιχυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι Για το σερβίρισμα ξύσμα λεμονιούλεμόνι, σε φέτεςελαιόλαδοπιπέριβασιλικόΤι πρέπει να κάνουμε Βήμα 1ο Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά Βήμα 2ο Βάζουμε σε ένα μπολ τα καλαμάρια και τα μύδια. Κόβουμε τις γαρίδες στη μέση και τα βάζουμε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.