πριν από  10 ώρες 54 λεπτά

Shape.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


istock Ξέρεις ότι δεν είναι και η καλύτερη ιδέα να αφήνεις την πίτσα στον πάγκο όλο το βράδυ και να την τρως το επόμενο πρωί. Άρα, λογικά, το να βάζεις το ζεστό φαγητό αμέσως στο ψυγείο είναι το σωστό... έτσι δεν είναι; Ακούγεται λογικό, αλλά το να βάλεις καυτό φαγητό απευθείας στο ψυγείο δημιουργεί τα δικά του ερωτήματα. Μήπως δεν προλαβαίνει να κρυώσει σωστά; Ή μήπως ζεσταίνει και τα υπόλοιπα φαγητά μέσα στο ψυγείο και τα κάνει επικίνδυνα; Γιατί έχει σημασία πώς φυλάς το φαγητό Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Caroline Tien, αναφέρει στο SELF το σωστό κρύωμα του φαγητού είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλειά σου, γιατί όσο μένει στο λεγόμενο "danger zone" -δηλαδή ανάμεσα σε 4°C και 60°C- αναπτύσσονται βακτήρια που προκαλούν δηλητηριάσεις. Κάποια βακτήρια όπως το clostridium perfringens και το bacillus cereus είναι ανθεκτικά στη θερμοκρασία και μπορεί να επιβιώσουν ακόμη και αν έχεις μαγειρέψει καλά το φαγητό. Αυτά μπορεί να σου προκαλέσουν...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Γυναίκα
    Palo presentation