Πώς και γιατί η Αθήνα γέμισε με designάτα burgerάδικα
Ίσως το έχεις προσέξει. Μπορεί και όχι. Αλλά είναι πια τάση, περίπου όσο τα σουβλατζίδικα, οι νεο-ταβέρνες, τα βινύλια, τα ορθάδικα-χοροπηδάδικα-με-κοκτέιλ-στο-χέρι και, ασφαλώς, τα microbakeries. "Για τί στο καλό μιλάς πια ρε Μπάμπη;" θα αναρωτηθείς. Και εξηγούμαι. Ζούμε πια (και) στην εποχή των ultra-designάτων burgerάδικων. Τα αρχιτεκτονικά γραφεία και τα design studios δεν περιορίζονται απλά στο να φτιάξουν έναν λειτουργικά νόστιμο χώρο που ανοίγει την όρεξη αλλά επιδιώκουν να πάνε το παιχνίδι αρκετά βήματα πιο μακριά, με εσωτερικά που μοιάζουν να ξεπήδησαν από σελίδες περιοδικών και συστήνονται σχεδόν σαν μικρές σκηνές μιας εμπειρίας, πολύ πιο μακριά από το burger. Προφανώς, δεν ανακαλύψαμε την Αμερική στα μέρη μας αλλά μάλλον ακολουθείται μια διεθνή ροπή προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση: Το υπο-trend θέλει burger spots και fast food γενικότερα να έχουν πολύ πιο designάτους χώρους απ' ό,τι παλαιότερα. Δε συμβαίνει παντού με τον...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.