Πώς να κόψεις το λάχανο σαν επαγγελματίας - Το μυστικό tip της σεφ
iStock Το λάχανο μπορεί πολλές φορές να το προσπερνάς στο μανάβη, αλλά στην πραγματικότητα είναι θησαυρός για τον οργανισμό σου. Είναι γεμάτο βιταμίνες C και K, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες που βοηθούν στην αποτοξίνωση, στη ρύθμιση του εντέρου και στη φυσική ενίσχυση του ανοσοποιητικού σου. Επιπλέον, χάρη στις φυτοχημικές του ενώσεις, συμβάλλει στη μείωση των φλεγμονών, στην υγεία του δέρματος και στη σωστή λειτουργία του ήπατος. Και το καλύτερο; Μπορείς να το απολαύσεις με άπειρους τρόπους, ωμό, ψητό, σε σαλάτες, σε σούπες ή ακόμη και σε ρολάκια με ρύζι ή κιμά. Ένα από τα πιο δυνατά πλεονεκτήματα του λάχανου είναι ότι σε "κρατάει" χορτάτη χωρίς θερμίδες, πράγμα που το καθιστά ιδανικό για όποια θέλει να τρέφεται πιο ελαφριά ή να διατηρήσει το βάρος της. Ταυτόχρονα, βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου, στην καλή πέψη και στη μείωση της κατακράτησης υγρών. Ειδικά το μωβ λάχανο, με τα έντονα χρώματά του, είναι πλούσιο σε ανθοκυανίνες...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.