Σκόρδο: Το φυσικό αντιβιοτικό της κουζίνας - Τα επιστημονικά οφέλη και το "κόλπο" που ενισχύει το ανοσοποιητικό
iStock Πριν το αρωματίσεις σε μια μακαρονάδα ή το απλώσεις πάνω σε τραγανό ψωμί, το σκόρδο έχει ήδη κάνει τη δική του ιστορική "περιπολία" σε κουζίνες και ιατρικά τετράδια. Καλλιεργείται εδώ και περίπου 6.000 χρόνια, ταξίδεψε από την Κεντρική Ασία σε ολόκληρο τον κόσμο και έφτασε μέχρι τη σύγχρονη διατροφή σου ως ένα από τα πιο πολυχρηστικά και παρεξηγημένα superfoods. 6 τρόποι να φρεσκάρεις την αναπνοή σου μετά από ένα γεύμα με έντονες γεύσεις Η λειτουργική Διατροφολόγος και Health Coach, Alexa Mullane, εξηγεί πως αυτό που κάνει το σκόρδο πραγματικά ξεχωριστό δεν είναι μόνο η έντονη γεύση του, αλλά οι οργανικές ενώσεις θείου που περιέχει, και κυρίως η αλλισίνη. "Η αλλισίνη έχει αντιμικροβιακή, αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, με αποτελεσματικότητα απέναντι σε βακτήρια - ακόμη και ανθεκτικά στα φάρμακα -, ιούς, μύκητες και παράσιτα", αναφέρει. Παράλληλα, συμβάλλει σε πιο ισορροπημένα επίπεδα πίεσης και χοληστερίνης και...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.