Σοκολατόπιτα- Η συνταγή που θα φτιάξεις πολλές φορές φέτος στις γιορτές
iStock Σοκολατόπιτα πριν τις γιορτές; Ναι, γιατί προετοιμάζουμε τις δεξιότητές μας στη ζαχαροπλαστική και δοκιμάζουμε συνταγές για να τις τελειοποιήσουμε μέχρι τις γιορτές. Μαζί με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, η σοκολατόπιτα είναι ίσως το γλυκό που αρέσει σε όλους, οπότε είναι ιδανικό να το σερβίρεις σε ένα εορταστικό τραπέζι. Εμείς δοκιμάσαμε τη συνταγή του Γιώργου Τσούλη και όχι μόνο είναι εύκολη αλλά το αποτέλεσμα είναι άκρως λαχταριστό! Υλικά 310 ml νερό 300 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική 280 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ και κοσκινισμένο 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 4 αυγά, large 3 κ.σ. κακάο, κοσκινισμένο 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ Παγωτό βανίλια, για το σερβίρισμα Εκτέλεση Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, όπου προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη, το κακάο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Μόλις διαλυθεί, προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφού λιώσουν...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.