Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί
© Ντίνα Γκρουμούτη Ελάχιστα από τα παλιά μαγαζιά εστίασης στην πόλη διατηρούν τον ιστορικό χαρακτήρα τους, κι ακόμα λιγότερα δικαιούνται τον τίτλο του ουζερί, με την καθαρόαιμη έννοια του όρου. Η "Λέσβος" στα Εξάρχεια ανήκει σ΄ αυτό το σπάνιο σήμερα είδος, όπου ο λιτός, θαλασσινός μεζές συνοδεύει το ούζο και την παρέα σε μια αποκλειστικά ελληνική παράδοση. Μπορεί το μενού με το χρόνο να μεγάλωσε ακολουθώντας τις ανάγκες της εποχής, αλλά και πάλι διατηρεί τη φυσιογνωμία του σε σχέση με τα 'μεζεδοπωλεία' και τα 'γαστροκαφενεία', που ξεφυτρώνουν μαζικά τα τελευταία χρόνια. © Ντίνα Γκρουμούτη © Ντίνα Γκρουμούτη © Ντίνα Γκρουμούτη Όσοι πίναμε εκεί τα ούζα μας επί δεκαετίες, επανερχόμαστε με την ίδια θέρμη, παράλληλα μ΄ ένα πολυπληθές νέο κοινό που το ανακαλύπτει. Βέγγος, Ζαμπέτας, Μοσχολιού, Μπέλλου, γνωστοί ποδοσφαιριστές, ηθοποιοί και κινηματογραφικοί παραγωγοί παλαιότερα, ακόμα και γνωστοί σεφ σήμερα, έχουν καθίσει στα γνωστά τραπεζάκια...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.