Συνταγή για φιλέτο κοτόπουλο σαλτιμπόκα
Υλικά:4-6 λεπτά φιλέτα από στήθος ή μπούτι κοτόπουλου4-6 φέτες προσούτο4-6 μεγάλα φύλλα φασκόμηλου, ολόκληρα½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί1 κ.γ. αλεύρι2 κ.σ. βούτυρο1 φλ. ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών2 κ.σ. ελαιόλαδολίγο αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση: Τυλίγουμε κάθε ένα από τα κομμάτια κοτόπουλου με τις αντίστοιχες, σε αριθμό, φέτες προσούτο. Μία γύρω από κάθε ένα και σταθεροποιούμε με μια οδοντογλυφίδα, στην κάθε ένωση. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, με τα φύλλα φασκόμηλου και σοτάρουμε το κοτόπουλου, για λίγα λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να γίνει τραγανό το προσούτο. Σβήνουμε με το κρασί αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου, 5 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το φιλέτο. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το κρατάμε σκεπασμένο σε πιάτο. Ρίχνουμε στο τηγάνι το αλεύρι, το βούτυρο και τον ζωμό και ανακατεύουμε με σύρμα ή ξύλινη κουτάλα, μέχρι να έχουμε μια λεία και βελούδινη σάλτσα. Αν δεν θέλουμε πολύ έντονη γεύση από...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.