πριν από  1 ημέρα 20 ώρες

Shape.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


istock Συχνά, όταν μιλάμε για υγεία της καρδιάς, εστιάζουμε στο τι δεν πρέπει να φάμε (π.χ. κορεσμένα λιπαρά, αλάτι). Όμως η καρδιαγγειακή υγεία δεν είναι μόνο θέμα αποφυγής, αλλά και πρόσληψης σημαντικών θρεπτικών συστατικών, αναφέρει η διατροφολόγος Allison Knott στο Eating Well. Σύμφωνα με τον καρδιολόγο Dr. Adedapo Iluyomade: "Οι φυτικές ίνες δρουν πολλαπλά στην υγεία της καρδιάς - μειώνουν τις αιχμές γλυκόζης και ινσουλίνης μετά το φαγητό, δημιουργούν υγιές μικροβίωμα που παράγει αντιφλεγμονώδη λιπαρά οξέα, και σχετίζονται σταθερά με χαμηλότερα ποσοστά στεφανιαίων επεισοδίων και καρδιαγγειακής θνησιμότητας." Παρόλα αυτά, σχεδόν όλες μας δεν καταναλώνουμε την ποσότητα που χρειάζεται, κάτι που αποτελεί "σιωπηλό" παράγοντα κινδύνου για καρδιοπάθειες.Πώς οι φυτικές ίνες βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς1. Μείωση χοληστερίνης Η διαλυτή φυτική ίνα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την LDL ("κακή") χοληστερίνη. Μηχανισμός: δεσμεύει τα χολικά...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Γυναίκα
    Palo presentation