πριν από  5 ώρες 2 λεπτά

Vita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί το φαγητό που φτιάχνει κάποιος άλλος για εσάς -ακόμα κι αν είναι κάτι τόσο απλό όσο ένα σάντουιτς- φαίνεται πάντα πιο νόστιμο; Δεν είναι ιδέα σας. Η επιστήμη το έχει ερευνήσει και έχει την απάντηση, και είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα απ' ό,τι φαντάζεστε! Η ψυχολογία πίσω από την καθημερινή νοστιμιά ενός σάντουιτς Σύμφωνα με τον βραβευμένο ψυχολόγο και κάτοχο Νόμπελ Daniel Kahneman, όταν φτιάχνουμε οι ίδιοι το φαγητό μας, αρχίζουμε να φανταζόμαστε τη γεύση του από τη στιγμή που ξεκινάμε την προετοιμασία. Αυτό, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, μας "κουράζει" γευστικά πριν καν το φάμε. Ο ίδιος αναφέρει ότι όταν φτιάχνει κανείς μόνος του ένα σάντουιτς, προβλέπεις τη γεύση του όσο το ετοιμάζει, γιατί ξέρει ίσως ακριβώς κάθε υλικό και τη σειρά που αυτό έχει τοποθετηθεί. Ενώ, το ίδιο συμβαίνει και όταν σκεφτόμαστε ένα φαγητό για ώρα, κατλήγουμε να πεινάμε λιγότερο. Είναι μια μορφή κορεσμού που συμβαίνει στον εγκέφαλο...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Γυναίκα
    Palo presentation