Τρως και... μαυρίζεις; Η διατροφή που "δουλεύει" υπέρ του καλοκαιρινού χρώματος
Λες να υπάρχει διατροφή που βοηθά στο μαύρισμα; Κι όμως, ναι. Δεν λέμε να βουτήξεις στην καροτίνη μέχρι να γίνεις πορτοκαλί, αλλά αν προσέξεις λίγο τι βάζεις στο πιάτο σου πριν και κατά τη διάρκεια των διακοπών, το δέρμα σου θα ανταποκριθεί πιο εύκολα στον ήλιο - και το χρώμα σου θα μείνει λίγο παραπάνω.Η βιταμίνη που... μαυρίζει Η βιταμίνη Α είναι βασική για το δέρμα και για τη μελανίνη, τη φυσική χρωστική που ευθύνεται για το μαύρισμα. Την βρίσκεις σε τρόφιμα πλούσια σε β-καροτένιο: καρότα, γλυκοπατάτες, κολοκύθα, μάνγκο, πεπόνι και βερίκοκα. Είναι και γλυκά, είναι και χρυσαφένια, είναι και βοηθητικά. Win-win.Αντιοξειδωτικά: το φυσικό αντηλιακό Οι τροφές με βιταμίνη C (όπως φράουλες, πορτοκάλια, ακτινίδια και πιπεριές) και βιταμίνη Ε (όπως αμύγδαλα, ηλιόσποροι και αβοκάντο) βοηθούν το δέρμα να προστατευτεί από την οξείδωση που προκαλεί ο ήλιος. Δεν είναι υποκατάστατα του αντηλιακού - αλίμονο - αλλά λειτουργούν υποστηρικτικά στην...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.