Βλίτα: Οι παρενέργειες που δεν ξέρεις - Το επικίνδυνο συστατικό τους και ποιους επηρεάζει
iStock Δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν τα βλίτα για τη σαλάτα ή το πιάτο τους, ειδικά το καλοκαίρι. Τα βλίτα, όμως, μπορεί να κρύβουν κινδύνους που πολλοί δεν γνωρίζουν. Ένα αθώο πιάτο λαχανικών μπορεί να εξελιχθεί σε επικίνδυνο, ειδικά για άτομα με συγκεκριμένα προβλήματα υγείας. Xόρτα: Όλες οι συμβουλές για το σωστό μαγείρεμα Το επικίνδυνο συστατικό: οξαλικό οξύ Τα βλίτα είναι πλούσια σε οξαλικό οξύ, ένα συστατικό που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε όσους πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα ή ασθένειες των νεφρών. Το οξαλικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο και μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία πετρών στα νεφρά, ενώ σε άτομα με προδιάθεση για φλεγμονές μπορεί να επιδεινώσει την κατάστασή τους.Ο κίνδυνος από το ξαναζεσταμένο πιάτο Μετά το μαγείρεμα, τα νιτρικά άλατα που περιέχουν τα βλίτα μπορεί να μετατραπούν σε νιτρώδη. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, τα νιτρώδη σχετίζονται με πιθανές τοξικές επιδράσεις, ιδιαίτερα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.