Φλαβονοειδή: Το "μυστικό" των φυτικών τροφών που μειώνει τον κίνδυνο θανάτου
Πώς έγινε η έρευνα- Πόσα φλαβονοειδή χρειάζεστε; Τα φλαβονοειδή, ισχυρές ενώσεις με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βρίσκονται σε φυτικές τροφές, φαίνεται πως κρύβουν το "κλειδί" για καλύτερη υγεία και μακροζωία. Σύμφωνα με νέα πρωτοποριακή μελέτη, η ποικιλία στην πρόσληψη φλαβονοειδών είναι πιο σημαντική από την ποσότητα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση περισσότερων ειδών φλαβονοειδών ημερησίως συνδέεται με 14% χαμηλότερο κίνδυνο συνολικής θνησιμότητας, 10% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, 20% μειωμένο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 και 8% χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου. Η μελέτη βασίστηκε στη Βιοτράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου, με χιλιάδες συμμετέχοντες να καταγράφουν τις διατροφικές τους συνήθειες μέσω ερωτηματολογίων. Τα στοιχεία αυτά συγκρίθηκαν με δεδομένα θνησιμότητας και νοσηλειών, αποδεικνύοντας τη σημασία της διατροφής στη μακροχρόνια υγεία. Η μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση περίπου 500 mg...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Τα φλαβονοειδή, ενώσεις που βρίσκονται σε φυτικές τροφές και έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, είναι το "μυστικό" που κάνει ορισμένες... ένοχες απολαύσεις, ωφέλιμες για την υγεία. Τα αντιοξειδωτικά περιορίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις επιβλαβών περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως η υπεριώδης ακτινοβολία, ενώ τα αντιφλεγμονώδη, μειώνουν τη φλεγμονή...
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.