Επανάσταση στην παραγωγή τροφίμων: Σολομός εργαστηρίου σερβίρεται ήδη σε εστιατόριο τις ΗΠΑ!
Όπως αναφέρεται στο bgr.com, ένα εστιατόριο στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ ξεκίνησε να σερβίρει σολομό που δεν έχει παραχθεί φυσικά, αλλά σε εργαστήριο. Το γεγονός είναι ένα ορόσημο στην προσπάθεια για εξεύρεση βιώσιμων τροφών που δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον και δεν θα εξαρτώνται από τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής.Το εστιατόριο που σερβίρει το πρώτο εργαστηριακό ψάρι Το εν λόγω εστιατόριο λέγεται Kann και προσφέρει τον "συνθετικό" σολομό κάθε Πέμπτη από τις αρχές Ιουνίου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των ιδιοκτητών, αν όλα πάνε καλά, θα προσφέρεται καθημερινά από τον Ιούλιο. Το προϊόν έχει ήδη εγκριθεί από τον αμερικανικό FDA, κάτι που ανοίγει τον δρόμο για την καθολική υιοθέτησή του. Ο σολομός αυτός κατατάσσεται σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη "οικογένεια" εργαστηριακών κρεάτων που στοχεύουν στη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Πέρα από τον σολομό, στον κόσμο των εναλλακτικών πρωτεϊνών έχουν ήδη κυκλοφορήσει και άλλα είδη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Κόσμος
- Αμερική(0)
- Αφρική(0)
- Βόρεια Αμερική(0)
- Ευρώπη(42)
- Κύπρος(294)
- Μέση Ανατολή(0)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.