Γλυκό του κουταλιού βύσσινο
Το γλυκό του κουταλιού βύσσινο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά ελληνικά γλυκά, γνωστό για τη δροσερή οξύτητά του και το βαθύ κόκκινο χρώμα του. Φτιάχνεται από ζουμερά βύσσινα που μαγειρεύονται αργά με ζάχαρη, ώστε να αναδείξουν το φυσικό τους άρωμα και να δώσουν πλούσιο, δεμένο σιρόπι. Η διαδικασία απαιτεί υπομονή, αλλά το αποτέλεσμα αποζημιώνει: ένα γλυκό ιδανικό για να συνοδεύσει παγωτό, γιαούρτι ή ακόμα και να μετατραπεί σε βυσσινάδα. Είναι ένα κλασικό δείγμα ελληνικής φιλοξενίας και καλοκαιρινής νοσταλγίας.Υλικά 1 κιλό βύσσινα (ώριμα, γερά)1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική100 ml νερό (περίπου ½ φλιτζάνι)2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού1 λωρίδα φλούδας λεμονιού (προαιρετικά)ΕκτέλεσηΚαθαρισμός φρούτωνΠλένουμε καλά τα βύσσινα, αφαιρούμε τα κοτσανάκια και στη συνέχεια τα κουκούτσια με ειδικό εργαλείο ή καρφίτσα. Προσοχή να μη λιώσουν.Μάτωμα (ξεκούραση με τη ζάχαρη)Τα τοποθετούμε σε στρώσεις σε μια λεκάνη, εναλλάξ με τη ζάχαρη.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Κόσμος
- Αμερική(0)
- Αφρική(0)
- Βόρεια Αμερική(0)
- Ευρώπη(40)
- Κύπρος(349)
- Μέση Ανατολή(2)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.