πριν από  15 ώρες 46 λεπτά

E-volos.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Μια βραζιλιάνικη μελέτη σε 728 παιδιά ηλικίας έως ενός έτους δείχνει ότι η κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφών μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποικιλομορφία και την αφθονία της εντερικής μικροχλωρίδας, με πιο έντονη επίδραση στα παιδιά που δεν θηλάζουν. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Clinical Nutrition, στο πλαίσιο μιας μελέτης που παρακολουθεί παδιά που γεννήθηκαν μεταξύ 2015 και 2016 στο Cruzeiro do Sul, στην πολιτεία Acre, στη Βραζιλία. Τα παιδιά που εξακολουθούσαν να λαμβάνουν μητρικό γάλα είχαν υψηλότερα επίπεδα Bifidobacterium, ενός γένους βακτηρίων που είναι γνωστό ότι σχετίζεται με την καλή υγεία του εντέρου. Από την άλλη πλευρά, όσα δεν θήλαζαν και κατανάλωναν υπερεπεξεργασμένα προϊόντα, όπως συσκευασμένα σνακ, γεμιστά μπισκότα, σοκολατένια ροφήματα, αναψυκτικά, τεχνητούς χυμούς, παγωτό, στιγμιαία noodles, είχαν μεταξύ άλλων, μεγαλύτερη αφθονία γενών όπως τα Selimonas και Finegoldia, τα οποία δεν είναι πολύ...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κόσμος
    Palo presentation