Η υψηλή σε λιπαρά διατροφή που μπορεί να διατηρεί τον εγκέφαλό μας νέο
Η στροφή σε μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά, που περιλαμβάνει τρόφιμα όπως ψάρια, μούρα και ξηρούς καρπούς, θα μπορούσε να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου σε άτομα με αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά και χαμηλή σε υδατάνθρακες - γνωστή και ως κετογονική διατροφή - μπορεί ενδεχομένως να επιβραδύνει ή ακόμη και να αποτρέψει τη γνωστική έκπτωση σε άτομα με γενετική προδιάθεση, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μιζούρι-Κολούμπια. Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Neurochemistry, εξέτασε εάν η κετογονική διατροφή μπορεί να προσφέρει ειδικά οφέλη σε όσους φέρουν το γονίδιο APOE4, τον ισχυρότερο γνωστό γενετικό παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ σε προχωρημένη ηλικία. Το συγκεκριμένο γονίδιο έχει στο παρελθόν συσχετιστεί με πρώιμη μεταβολική δυσλειτουργία του εγκεφάλου και αλλαγές στη σύνθεση των βακτηρίων του...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Η κετογονικήδιατροφή, που είναι πλούσια σε λιπαρά και χαμηλή σε υδατάνθρακες, μπορεί να επιβραδύνει ή ακόμη και να αποτρέψει την εμφάνιση Αλτσχάιμερ σε άτομα με γενετική προδιάθεση Η στροφή σε μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά, που περιλαμβάνει τρόφιμα όπως ψάρια, μούρα και ξηρούς καρπούς, θα μπορούσε να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου σε άτομα με...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Κόσμος
- Αμερική(0)
- Αφρική(0)
- Βόρεια Αμερική(0)
- Ευρώπη(43)
- Κύπρος(436)
- Μέση Ανατολή(7)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.