Κινεζική μανία για γιαούρτι Βουλγαρίας
ΣΟΦΙΑ. Στο ορεινό χωριό Μομτσίλοφ στα σύνορα της Βουλγαρίας με τον νομό Ροδόπης, συρρέουν κάθε χρόνο εκατοντάδες Κινέζοι τουρίστες προκειμένου να παρευρεθούν στο ετήσιο πανηγύρι τυροκομίας, με πρωταγωνιστή το τοπικό γιαούρτι, διάσημο για τα γαστρεντερολογικά του οφέλη. Το γιαούρτι του Μομτσίλοφ, καθώς και τα τυροκομικά προϊόντα της περιοχής των ορέων της Ροδόπης, οδήγησαν πολλούς Βούλγαρους τυροκόμους να μάθουν κινεζικά. Το βουλγαρικό γιαούρτι πουλάει πολύ καλά στην Κίνα. "Ηρθαμε εδώ για να το δοκιμάσουμε στην πηγή του", λέει ο 37χρονος Γκε Λιν. Το γιαούρτι του Μομτσίλοφ συσκευάζεται και πωλείται ως "Μοσίλιαν" στα περισσότερα σούπερ μάρκετ της αχανούς ασιατικής χώρας. Στις αρχές του 20ού αιώνα, ο Βούλγαρος μικροβιολόγος Σταμέν Γκριγκόροφ και ο Ρώσος ζωολόγος Ελί Μέτσνικοφ διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση γιαουρτιού παρέτεινε το προσδόκιμο ζωής Βούλγαρων αγροτών. Το βουλγαρικό γιαούρτι περιέχει το βακτήριο Lactobacillus bulgaricus, που...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Κόσμος
- Αμερική(0)
- Αφρική(0)
- Βόρεια Αμερική(0)
- Ευρώπη(12)
- Κύπρος(109)
- Μέση Ανατολή(3)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.