πριν από  2 ημέρες 8 ώρες

In.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η Κρήτη δεν είναι απλώς ένα νησί με μία φύση που τα έχει όλα- είναι παράλληλα μια γαστρονομική εμπειρία που διαρκεί εδώ και χιλιάδες χρόνια. Και τώρα, με το βραβείο "Κρήτη: Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026", έρχεται και η επίσημη αναγνώριση για αυτό που οι ντόπιοι γνωρίζουν εδώ και αιώνες: το κρητικό φαγητό δεν είναι απλώς τροφή, έχει ψυχή και ιστορία. Το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού (IGCAT) επέλεξε την Περιφέρεια Κρήτης καθότι προσφέρει μια μοναδική συνύπαρξη παραδοσιακής διατροφής, βιοποικιλότητας και γαστρονομικής καινοτομίας. Από τα αρχαία χρόνια, οι Κρητικοί έχουν αναπτύξει μια διατροφή βασισμένη σε φρέσκα, εποχικά και ποιοτικά προϊόντα: ελαιόλαδο, άγρια χόρτα, τυριά και κρασιά που δεν χορταίνουν απλώς, αλλά και ευεργετούν το σώμα. Οι επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει και δείχνουν ότι η κρητική διατροφή συνδέεται με μακροζωία και χαμηλότερα ποσοστά χρόνιων ασθενειών. Και ενώ σε άλλες...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κόσμος
    Palo presentation