πριν από  2 ημέρες 4 ώρες

Flash.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Το γιουβέτσι με γαρίδες είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τη θαλασσινή φρεσκάδα με τη θαλπωρή της παραδοσιακής κουζίνας. Ζουμερές γαρίδες, αρωματισμένες με ούζο και φρέσκα μυρωδικά, "παντρεύονται" με μελωμένο κριθαράκι μέσα σε πλούσια ντομάτα και φέτα. Η διαδικασία είναι απλή αλλά με ουσία: ένα καλό σοτάρισμα, σωστά βρασμένος ζωμός και φούρνος για τέλειο δέσιμο. Το αποτέλεσμα είναι ένα φαγητό ζεστό, αρωματικό και γεμάτο γεύση, ιδανικό για οικογενειακό τραπέζι ή ένα πιο ιδιαίτερο κυριακάτικο γεύμα. Σερβίρεται ιδανικά με δροσερό κρασί ή ένα ποτηράκι ούζο.Υλικά (για 4 άτομα) 500 g γαρίδες (μεγάλες, καθαρισμένες - κρατήστε τα κεφάλια/κέλυφη για ζωμό αν θέλετε)300 g κριθαράκι μέτριο1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες50 ml ελαιόλαδο (και λίγο επιπλέον για το ταψί)60 ml ούζο ή λευκό ξηρό κρασί400 g ντοματάκια κονκασέ (ή τριμμένες φρέσκες ντομάτες)1 κ.σ. πελτές τομάτας600 ml ζωμός λαχανικών ή θαλασσινός (ζεστός)1 κ.γ. ζάχαρη...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κόσμος
    Palo presentation