Μεθυσμένες γαρίδες γιουβέτσι με φέτα
Το γιουβέτσι με γαρίδες είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τη θαλασσινή φρεσκάδα με τη θαλπωρή της παραδοσιακής κουζίνας. Ζουμερές γαρίδες, αρωματισμένες με ούζο και φρέσκα μυρωδικά, "παντρεύονται" με μελωμένο κριθαράκι μέσα σε πλούσια ντομάτα και φέτα. Η διαδικασία είναι απλή αλλά με ουσία: ένα καλό σοτάρισμα, σωστά βρασμένος ζωμός και φούρνος για τέλειο δέσιμο. Το αποτέλεσμα είναι ένα φαγητό ζεστό, αρωματικό και γεμάτο γεύση, ιδανικό για οικογενειακό τραπέζι ή ένα πιο ιδιαίτερο κυριακάτικο γεύμα. Σερβίρεται ιδανικά με δροσερό κρασί ή ένα ποτηράκι ούζο.Υλικά (για 4 άτομα) 500 g γαρίδες (μεγάλες, καθαρισμένες - κρατήστε τα κεφάλια/κέλυφη για ζωμό αν θέλετε)300 g κριθαράκι μέτριο1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες50 ml ελαιόλαδο (και λίγο επιπλέον για το ταψί)60 ml ούζο ή λευκό ξηρό κρασί400 g ντοματάκια κονκασέ (ή τριμμένες φρέσκες ντομάτες)1 κ.σ. πελτές τομάτας600 ml ζωμός λαχανικών ή θαλασσινός (ζεστός)1 κ.γ. ζάχαρη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Κόσμος
- Αμερική(0)
- Αφρική(0)
- Βόρεια Αμερική(0)
- Ευρώπη(44)
- Κύπρος(358)
- Μέση Ανατολή(1)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.