πριν από  2 ημέρες 15 ώρες

Cnn.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Μια πολυετής μελέτη αποκάλυψε πόσο υγιεινό είναι το πλήρες και το χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα, με τους ερευνητές να διαπιστώνουν ότι ένα εκ των δύο είναι ασφαλέστερο για την καρδιά. Οι ειδικοί ανέλυσαν δεδομένα υγείας τριών δεκαετιών και διαπίστωσαν ότι η περιεκτικότητα του γάλακτος σε λιπαρά επηρεάζει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακές παθήσεις, αναφέρει ο Independent. Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The American Journal of Clinical Nutrition, χρησιμοποίησε δεδομένα από τρεις εξετάσεις καρδιαγγειακής υγείας που διεξήχθησαν μεταξύ 1974 και 1988. Ερευνητές στη Νορβηγία παρακολούθησαν τα δεδομένα 73.860 ατόμων, με μέση ηλικία 41 ετών, επί 33 χρόνια και κατέγραψαν 26.393 θανάτους, εκ των οποίων 8.590 από καρδιαγγειακές παθήσεις. Διαπίστωσαν ότι όσοι έπιναν πλήρες γάλα είχαν υψηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας σε σχέση με όσους έπιναν γάλα με χαμηλά λιπαρά. Οι ερευνητές μπόρεσαν να κάνουν αυτή τη σύγκριση επειδή στη δεκαετία...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κόσμος
    Palo presentation