πριν από  16 ώρες 21 λεπτά

Pronews.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Newsroom | email: info@pronews.gr Ανοδική θα είναι η πορεία της τιμής του ψωμιού, σύμφωνα με ιδιοκτήτες φούρνων, την ίδια ώρα που όπως αναφέρουν, οι πολίτες δεν αγοράζουν ούτε... σουσαμένιο κουλούρι. Από τα 0,80 λεπτά που κόστιζε η φρατζόλα το 2020, η τιμή σήμερα αγγίζει το 1,50 ευρώ, σχεδόν διπλάσια. Αυτή η αύξηση, σε συνδυασμό με τις ανατιμήσεις σε κρέας, γαλακτοκομικά και άλλα βασικά προϊόντα, δημιουργεί έντονες πιέσεις. Οι αρτοποιοί εμφανίζονται βαθιά ανήσυχοι, καθώς το λειτουργικό τους κόστος, ειδικά στην ενέργεια, αποτελεί την "αχίλλειο πτέρνα" του κλάδου. Ο πρόεδρος των αρτοποιών Αττικής αναφέρει ότι η αύξηση στο κόστος των πρώτων υλών και της ενέργειας έχει οδηγήσει σε 1.500 λουκέτα σε φούρνους τα τελευταία τρία χρόνια. Παράλληλα, ο καφές, με την τιμή του να έχει εκτοξευθεί στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 50 ετών, τείνει να γίνει πολυτέλεια. Ένας καφές στο χέρι αγγίζει πλέον τα 2,50 ευρώ, ανεβάζοντας το μηνιαίο κόστος σε...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κόσμος
    Palo presentation