Οι καλύτερες και οι χειρότερες τροφές για τα δόντια
Newsroom | email: [email protected] Αν θέλετε να έχετε γερά δόντια, τότε θα πρέπει να προσέξετε τι τροφές καταναλώνετε. Με τις διατροφικές επιλογές μας δεν ταίζουμε μόνο το σώμα μας, αλλά και τα βακτήρια που ζουν στο στόμα μας, προειδοποιούν οι ειδικοί. Τα βακτήρια αυτά μπορεί να προκαλέσουν τερηδόνα και ουλίτιδα, ενώ συμμετέχουν στην ανάπτυξη της οδοντικής πλάκας, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ. Η οδοντική πλάκα είναι μία λεπτή, αόρατη, κολλώδης μεμβράνη από μικροοργανισμούς (κυρίως βακτήρια), που καλύπτει όλες τις επιφάνειες των δοντιών. Όταν έρθουν σε επαφή με την πλάκα τα σάκχαρα ή το άμυλο των τροφίμων, δημιουργούνται οξέα. Τα οξέα αυτά επιτίθενται και αρχίζουν να διαβρώνουν τα δόντια μετά την ολοκλήρωση του γεύματος. Οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις τους μπορεί να διασπάσουν την σκληρή αδαμαντίνη ουσία (το σμάλτο) στην επιφάνεια των δοντιών. Εάν συμβεί αυτό, ανοίγει ο δρόμος για την τερηδόνα. Επιπλέον, τα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Κόσμος
- Αμερική(0)
- Αφρική(0)
- Βόρεια Αμερική(0)
- Ευρώπη(37)
- Κύπρος(269)
- Μέση Ανατολή(0)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.