Τόνος ή σολομός: Ποιο ψάρι είναι πιο υγιεινό για σένα;
iStock Δεν είναι μυστικό ότι το ψάρι κάνει καλό στην υγεία σου. Είναι γεμάτο πρωτείνες, "καλά" λιπαρά και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να ωφελήσουν τον οργανισμό σου. Ο τόνος και ο σολομός είναι δύο από τα πιο δημοφιλή είδη ψαριών, και φυσικά, αναρωτιέσαι ποιο από τα δύο είναι καλύτερη επιλογή για σένα. Παρακάτω θα δεις τις βασικές τους διαφορές, ώστε να αποφασίσεις ποιο ταιριάζει καλύτερα στη διατροφή σου, σύμφωνα με τη διατροφολόγο Anne Danahy όπως τα αναφέρει στο Healthline. Διαφορές στη γεύση και στη μαγειρική Σε αντίθεση με τα λευκά ψάρια που έχουν ήπια γεύση, ο τόνος και ο σολομός είναι πιο σκούρα ψάρια με πλούσια γεύση και πιο σταθερή σάρκα.ΤόνοςiStock Ο τόνος είναι ένα μεγάλο, μυώδες ψάρι με σάρκα που κυμαίνεται από ροζ έως σκούρο κόκκινο, ανάλογα με την ποικιλία. Ο πιο γνωστός είναι ο αλμπακόρ (λευκός τόνος), με πιο ήπια γεύση, ιδανικός για ψήσιμο ή κονσέρβα. Ο κιτρινόπτερος τόνος (ahi) είναι πιο σκούρος και συχνά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Τόσο ο σολομός όσο και ο τόνος βοηθούν στην απώλεια βάρους. Σολομός και τόνος είναι τροφές που οι διατροφολόγοι συστήνουν να εντάξετε στη διατροφή σας, καθώς εκτός από υπέροχη γεύση έχουν και πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, ποια είναι η καλύτερη επιλογή για σας; Οι διατροφολόγοι Jordan Hill, M.S., R.D., C.S.S.D. και Jamie Baham, M.S., R.D.N., L.D. κάνουν στο...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Κόσμος
- Αμερική(0)
- Αφρική(0)
- Βόρεια Αμερική(0)
- Ευρώπη(50)
- Κύπρος(520)
- Μέση Ανατολή(15)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.