Συνταγή για λικέρ τριαντάφυλλο της γιαγιάς
Το λικέρ τριαντάφυλλο είναι ένα αρωματικό και ρομαντικό ποτό που αποτυπώνει το άρωμα της άνοιξης. Φτιάχνεται με ροδοπέταλα, καθαρό αλκοόλ, ζάχαρη και νερό. Τα πέταλα μαρινάρονται για 15 ημέρες στο αλκοόλ, φιλτράρονται και αναμειγνύονται με σιρόπι ζάχαρης. Μετά από λίγες εβδομάδες ωρίμανσης, προκύπτει ένα ντελικάτο λικέρ με ιδιαίτερο χρώμα και γεύση. Ιδανικό για δώρο, απεριτίφ ή για να αρωματίσει γλυκά και κοκτέιλ. Προτίμησε αβρά και αψέκαστα τριαντάφυλλα με έντονο άρωμα για καλύτερο αποτέλεσμα. Φυλάσσεται σε γυάλινα μπουκάλια σε δροσερό μέρος.Υλικά100 γραμμάρια ροδοπέταλα (κατά προτίμηση από αρωματικά τριαντάφυλλα χωρίς ψεκασμούς)500 ml καθαρό αλκοόλ (π.χ. βότκα ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο)300 γραμμάρια ζάχαρη300 ml νερό1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού (προαιρετικά)1 βάζο γυάλινο με καπάκιΕκτέλεσηΚαθάρισμα ροδοπέταλωνΠλένεις απαλά τα ροδοπέταλα σε δροσερό νερό για να αφαιρέσεις σκόνες και έντομα. Τα στεγνώνεις ταμποναριστά με χαρτί...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Κόσμος
- Αμερική(0)
- Αφρική(0)
- Βόρεια Αμερική(0)
- Ευρώπη(51)
- Κύπρος(324)
- Μέση Ανατολή(0)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.