Τα λαχανικά στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης ενισχύουν τη νοητική ανάπτυξη των παιδιών
Τα παιδιά των οποίων οι μητέρες κατανάλωναν μεγαλύτερες ποσότητες πολυφαινολών κατά το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σημείωσαν σημαντικά υψηλότερες επιδόσεις σε διάφορα τεστ γνωστικών δεξιοτήτων στην ηλικία των 8 ετών, σε σύγκριση με παιδιά μητέρων με χαμηλότερη πρόσληψη πολυφαινολών την ίδια περίοδο, σύμφωνα με νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Διατροφής (American Society for Nutrition). "Οι πολυφαινόλες είναι μη θρεπτικά φυτοχημικά που βρίσκονται σε φρούτα και λαχανικά και έχουν συνδεθεί με βελτιωμένη γνωστική υγεία στους ενήλικες", δήλωσε η δρ Chelsey Fiecke, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Arkansas Children's Nutrition Center και στο University of Arkansas for Medical Sciences. Διατροφή στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης-Τι τροφές να προτιμήσετεH πρόσληψη πολυφαινολών στην εγκυμοσύνη Αν και προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών στην εγκυμοσύνη σχετίζεται...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.