πριν από  1 ημέρα 4 ώρες

In2life.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Υπάρχουν κουζίνες που σου γεμίζουν το στομάχι και κουζίνες που σου γεμίζουν την ψυχή. Η κρητική ανήκει με σιγουριά στη δεύτερη κατηγορία. Είναι μια γαστρονομία φτιαγμένη όχι για να εντυπωσιάσει, αλλά για να θυμίσει: παιδικά καλοκαίρια σε χωριά με ξερολιθιές, τραπέζια που δεν μαζεύονται ποτέ, και ανθρώπους που θεωρούν το "φάε κάτι" μορφή αγάπης. Η Κρήτη δεν ανακάλυψε απλώς τη μεσογειακή διατροφή· τη ζει, τη μαγειρεύει και τη σερβίρει καθημερινά, με τα πιο απλά και ταπεινά υλικά: αγνό ελαιόλαδο, κρίθινο παξιμάδι, άγρια χόρτα, φρέσκο τυρί, λίγο αλάτι και πολλή καρδιά. Και κάθε πιάτο - από τα σφακιανά πιτάκια μέχρι τον τσιγαριαστό - είναι ένα κομμάτι ταυτότητας, ένας τρόπος να λες "εδώ ανήκω". Το όμορφο είναι πως αυτή η κουλτούρα, αυτή η νοστιμιά, αυτό το χαμηλόφωνο μεγαλείο έχει καταφέρει να ταξιδέψει και πέρα από το νησί. Η Αθήνα και ο Πειραιάς -λέγε με και γαστρονομική πρωτεύουσα του τόπου- των χιλιάδων γεύσεων φιλοξενεί πλέον...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation