πριν από  5 ώρες 11 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Σε σχετικά μικρή ηλικία είχα εντυπωσιαστεί σφόδρα από το Paris-Brest. Το σπουδαίο αυτό επίτευγμα της γαλλικής ζαχαροπλαστικής αποτελείται από ένα στρογγυλό σου, με τρύπα στη μέση όπως ένα κλασικό ντόνατ, γεμιστό με μια θαυμάσια κρέμα πραλίνα. Το Paris-Brest (Παρίσι-Βρέστη) υπήρξε περίφημος ποδηλατικός αγώνας 1.200 χιλιομέτρων, που οργανώθηκε πρώτη φορά το 1891! Εκείνη την εποχή το γλυκό με το όνομά του εθεωρείτο μάλιστα εξαιρετική τροφή για ποδηλάτες, λόγω της πολύ μεγάλης θερμιδικής του αξίας, αν και σήμερα δεν μπορεί να φανταστεί κανείς, π.χ., τον Tadej Pogacar να τρέφεται κυρίως με σου γεμιστά με κρέμα πραλίνα πριν αρχίσει τις ορθοπεταλιές στο Τουρ ντε Φρανς. Ωστόσο, για τους φυσιολογικούς ανθρώπους, που δεν περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους καθισμένοι σε μια στενή και άβολη σέλα, το Paris-Brest αποτελεί ένα από τα καλύτερα γλυκά που μπορεί να φάει κάποιος στη Γαλλία, ενώ έχει και το επιπρόσθετο πλεονέκτημα ότι τρώγεται...

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation