Ριγκατόνι με συκωτάκια κότας ή λουκάνικα και σάλτσα ντομάτας
Αστέριος Κουστούδης 19.05.2025 • 23:27 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Χαρακτηριστικό πιάτο της κεντρικής Ιταλίας με συκωτάκια κότας (ή άλλα υλικά, όπως γλυκάδια, λουκάνικα, αλλαντικά, τα Rigatoni alla romana είναι το αγαπημένο κυριακάτικο ή γιορτινό φαγητό στα τραπέζια της Ρώμης. 15' προετοιμασία - 25' μαγείρεμα / Σύνολο: 40'Υλικά Μερίδες: 4400 γρ. ριγκατόνι500 γρ. συκωτάκια κότας ψιλοκομμένα (ή χωριάτικα λουκάνικα, ψιλοκομμένα)1 σκελίδα σκόρδο, σε φετάκια700 γρ. ντομάτες ώριμες τριμμένες100 ml κρασί ροζέ1 κουτ. σούπας μαντζουράνα ξερή60 γρ. βούτυρο αγελάδας30 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδοαλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΔιαδικασίαΣε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και τα συκωτάκια (ή τα λουκάνικα) μέχρι να μαλακώσουν, σχεδόν να λιώσουν.Προσθέτουμε τη μαντζουράνα και το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(334)
- politismos(25)
- Βιβλία(23)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(24)
- Κινηματογράφος(44)
- Μουσική(30)
- Παράξενα(19)
- Τέχνη(10)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.