Συνταγή για κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο
Τα κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και αυγολέμονο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Συνδυάζουν την απλότητα των υλικών με τη νοστιμιά και τη θαλπωρή του σπιτικού φαγητού. Ο κιμάς με ρύζι, αρωματισμένος με μυρωδικά, γεμίζει τα τρυφερά κολοκυθάκια, που σιγοβράζουν και στο τέλος δένονται με τη χαρακτηριστική, βελούδινη σάλτσα αυγολέμονου. Το πιάτο ισορροπεί ανάμεσα στο ζεστό, ξινούτσικο άρωμα και στη γεμάτη γεύση της γέμισης. Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται ιδανικά με ψωμί, για να απολαύσετε κάθε σταγόνα από τη σάλτσα. Μια αυθεντική, ελληνική συνταγή!Υλικά (για 4 άτομαΓια τα κολοκυθάκια8 μέτρια κολοκυθάκια500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο1/2 φλ. ρύζι καρολίνα ή γλασέ1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)2-3 κ.σ. ελαιόλαδοΑλάτι, πιπέριΓια το αυγολέμονο2 αυγάΧυμός από 2 λεμόνια1 κ.σ. κορν φλάουρ (προαιρετικά για πιο δεμένη σάλτσα)ΕκτέλεσηΠροετοιμασία κολοκυθιώνΠλύνετε τα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(722)
- politismos(31)
- Βιβλία(57)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(53)
- Κινηματογράφος(103)
- Μουσική(74)
- Παράξενα(50)
- Τέχνη(36)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.