πριν από  6 ώρες 22 λεπτά

Naftemporiki.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ο καθηγητής μοριακής και κυτταρικής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Leuven στο Βέλγιο, Karel Talavera Perez, υποστηρίζει ότι η αντίληψη της γεύσης μας μειώνεται όταν η θερμοκρασία του φαγητού ξεπερνά τους 35 βαθμούς Κελσίου. Αυτό συμβαίνει γιατί, όταν τρώμε πιο ζεστό φαγητό, είναι πολύ πιθανό να ενεργοποιηθεί η ασπίδα προστασίας που έχει ο οργανισμός μας απέναντι στην αίσθηση του καψίματος. Το 2005 δημοσιεύτηκε μια έρευνα που μελέτησε τη γεύση του τυριού cheddar, ανάλογα με τη θερμοκρασία του. Το τυρί σερβιρίστηκε σε θερμοκρασία 5 βαθμών Κελσίου, 12 βαθμών Κελσίου, 21 βαθμών Κελσίου κ.ο.κ. Όσο αυξανόταν η θερμοκρασία του, διαπιστώθηκε ότι η γεύση του αποκτούσε μια ξινίλα. Ακόμη, όσοι το δοκίμασαν, δυσκολευτήκαν να περιγράψουν τη γεύση του στις πιο υψηλές θερμοκρασίες. Διαβάστε περισσότερα. Share: Share via Facebook Share via Twitter Share via LinkedIn Share via Email

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation