πριν από  1 ημέρα 9 ώρες

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Newsroom 28.05.2025 • 16:04 Κοινοποίηση 0 Σχόλια "Μου πήρε χρόνο, γιατί η συνταγή της γιαγιάς ήταν σε οκάδες και σε μεγάλη ποσότητα, και ήθελα να την προσαρμόσω σε οικιακή δοσολογία", μας είπε ο Ηλίας Γουναρίδης, του γνωστού και βραβευμένου από τον "Γ" εργαστηρίου φύλλου και πίτας "Δήμητρα Γουναρίδη", για την οικογενειακή συνταγή για ρεβανί που μας παραχώρησε. "Παρόλο που απαντάται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, για εμάς συνδέεται με την Κωνσταντινούπολη και τα παλιά της ζαχαροπλαστεία, που ειδικεύονταν, εκτός από το ρεβανί, στην τουλούμπα και στον λουκουμά".Υλικά Μερίδες: 15-16 135 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμα για το ταψί 255 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 18 γρ. μπέικιν πάουντερ 6 αυγά 75 γρ. ζάχαρη 240 γρ. γιαούρτι πρόβειο 225 ml ελαιόλαδο 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ξύσμα 1 λεμονιού 30 γρ. βούτυρο για το ταψί Για το σιρόπι 600 γρ. ζάχαρη 500 ml νερόΔιαδικασίαΓια να φτιάξουμε ρεβανί, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
      Palo presentation