Τι να μαγειρέψω σήμερα; Η ελληνική εκδοχή της καρμπονάρας που πρέπει να δοκιμάσεις
istock Είναι αναμφίβολα ένα πιάτο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι και έχει πολλές διαφορετικές εκδοχές. Η αυθεντική συνταγή της ιταλικής καρμπονάρας γίνεται συχνά αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στους φιλόδοξους σεφ ερασιτέχνες και μη με αρκετούς να μιλούν για το αν μπαίνει τελικά κρέμα γάλακτος ή κρόκος αυγού. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ωστόσο, μας δίνει μια διαφορετική, άκρως γευστική συνταγή για την ελληνική εκδοχή της καρμπονάρας με λουκάνικο και ντομάτα. Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για ελληνική καρμπονάραΥλικά: 500 γρ. παπαρδέλες 4 τεμάχια χωριάτικα λουκάνικα 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη 1 κ.σ. πάπρικα 2 φλ. ντομάτες ψιλοκομμένες 3 κρόκους αυγού 250 γρ. κρέμα γάλακτος Αλάτι Πιπέρι Τυρί τριμμένοΕκτέλεση: Αρχικά βγάζεις τη μεμβράνη από τα λουκάνικα και τα ψιλοκόβεις. Σε αντικολλητικό σκεύος τα ροδίζεις σε δυνατή φωτιά και προσθέτεις το σπασμένο σκόρδο και την πάπρικα. Αφήνεις για 2' και προσθέτεις τις ντομάτες. Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.