πριν από  2 ημέρες 5 ώρες

Capital.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Της Ξανθής Γούναρη Ελάχιστες μέρες πριν ξεκινήσει η βεντέμα, ο τρύγος δηλαδή, ο αυτόριζος αμπελώνας της Σαντορίνης βρίσκεται κυριολεκτικά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας: Ή θα καταφέρει να προσαρμοστεί στη νέα εποχή ή σε λίγα χρόνια θα αφανιστεί. Εφέτος θα είναι θαύμα εάν η συνολική παραγωγή του νησιού καταφέρει να φτάσει στα επίπεδα του 2024, ήτοι τους 700-800 τόνους σταφύλι λένε οι οινοποιοί. Μάλιστα δεν λείπουν και εκείνοι, όπως ο Γιώργος Γαβαλάς, οινοποιός τέταρτης γενιάς, που ρίχνουν τον πήχη πολύ χαμηλότερα, αναφέροντας στο Capital ότι εάν μαζευτούν 400 τόνοι σταφύλι "να είμαστε και ευχαριστημένοι". Για να γίνει αντιληπτό τι σημαίνουν αυτά τα νούμερα αρκεί να πούμε ότι το 2020 η συνολική παραγωγή του νησιού είχε ανέλθει περίπου στους 2.500 - 2.700 τόνους, όταν στις αρχές της δεκαετίας του '90 η μέση παραγωγή έφθανε στους 5.000 - 6.000 τόνους. Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης με καύσωνες, ανομβρία και ζεστούς χειμώνες έχουν φέρει...

πριν από  2 ημέρες 9 ώρες

Capital.gr

Της Ξανθής Γούναρη Ελάχιστες μέρες πριν ξεκινήσει η βεντέμα, ο τρύγος δηλαδή, ο αυτόριζος αμπελώνας της Σαντορίνης βρίσκεται κυριολεκτικά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας: Ή θα καταφέρει να προσαρμοστεί στη νέα εποχή ή σε λίγα χρόνια θα αφανιστεί. Εφέτος θα είναι θαύμα εάν η συνολική παραγωγή του νησιού καταφέρει να φτάσει στα επίπεδα του 2024, ήτοι τους 700-800 τόνους...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Οικονομία
    Palo presentation