Χαλούμι: Το "χρυσάφι" της Κύπρου στο στόχαστρο των Ελλήνων γαλακτοβιομηχάνων
Αν υπάρχει ένα τυρί που να μπορεί να χαρακτηριστεί ως "διπλωμάτης", αυτό είναι το χαλούμι. Μοναδικό στην υφή, ανθεκτικό στη φωτιά, φτιαγμένο με βάση την κυπριακή παράδοση αλλά με διεθνή απήχηση, το χαλούμι έχει γίνει ένα από τα πιο πολύτιμα εξαγώγιμα προϊόντα της Κύπρου. Σήμερα, ωστόσο, στην παραγωγή του έχουν εισέλθει δυναμικά και ελληνικά ονόματα. Όχι ως ανταγωνιστές, αλλά ως στρατηγικοί επενδυτές που βλέπουν στο χαλούμι μια "λευκή χρυσή" ευκαιρία. Δύο κορυφαίες εταιρείες - ΟΜΗΡΟΣ και Ελληνικά Γαλακτοκομεία - φέρνουν ελληνική τεχνογνωσία, κεφάλαιο και όραμα στη μεγαλόνησο, μετατρέποντας το παραδοσιακό τυρί σε σύμβολο ελληνοκυπριακής επιχειρηματικής συνεργασίας.ΟΜΗΡΟΣ Η εταιρεία ΟΜΗΡΟΣ, με πολυετή παρουσία στον χώρο των ΠΟΠ γαλακτοκομικών προϊόντων, έκανε ένα αποφασιστικό βήμα διεύρυνσης των δραστηριοτήτων της εκτός Ελλάδας, ανακοινώνοντας την εξαγορά της κυπριακής Hadjipieris Dairy, μιας από τις πιο ιστορικές και καθιερωμένες...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.