Αυγά ή ασπράδια; Ποιο είναι πιο κατάλληλο για υγεία και διατροφή;
iStock Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι πιο υγιεινό: το ολόκληρο αυγό ή το ασπράδι; Αν προσέχεις τη διατροφή σου ή απλά θέλεις να αυξήσεις την πρωτείνη στο πλάνο σου, σίγουρα σου έχει περάσει από το μυαλό. Η Emma Newell, διαιτολόγος στη Μασαχουσέτη, βάζει τα πράγματα στη θέση τους μέσα από όσα αναφέρει στο Real Simple. Μύθοι και αλήθειες για την πρωτείνη στα αυγά - Τι πρέπει να ξέρεις Τα ασπράδια είναι κυρίως νερό (90%) και πρωτείνη (10%). Μάλιστα, περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, κάτι που τα καθιστά τέλεια πηγή πρωτείνης για τους χορτοφάγους και όσους γυμνάζονται. Ένα μεγάλο ασπράδι έχει μόνο 17 θερμίδες και περίπου 3,6 γραμμάρια πρωτείνης. Από την άλλη, το ολόκληρο αυγό, αν και έχει περισσότερες θερμίδες (71) και περίπου 5 γραμμάρια λιπαρά, είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Περιέχει 13 απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα, όπως:Βιταμίνη Β12 και ριβοφλαβίνη για ενέργειαΒιταμίνες A, D και K (λιποδιαλυτές)Λουτείνη και ζεαξανθίνη για τα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.