Caponata: Η σικελική μελιτζανοσαλάτα που σε πάει Ιταλία!
Αν υπάρχει ένα πιάτο που μπορεί να σε ταξιδέψει νοερά στα σοκάκια της Σικελίας, αυτό είναι η caponata. Μια μαγειρεμένη σαλάτα με βάση τη μελιτζάνα, γεμάτη ένταση, αρώματα και νοστιμιά. Ιδανική για όσες μέρες θες να εντυπωσιάσεις με κάτι διαφορετικό, χωρίς να περάσεις ώρες στην κουζίνα. Υλικά4 μέτριες μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους 2 εκ.Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι3-4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (και λίγο παραπάνω για το σερβίρισμα)1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα1 κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη (400γρ)100γρ πράσινες ελιές3 κ.σ. κάπαρη, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη2 κ.σ. ξίδι κόκκινο1½ κ.σ. ζάχαρη (ή ανάλογα με το γούστο σου)Μια χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο ΕκτέλεσηΞεκινάμε με τις μελιτζάνες, τις οποίες πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για περίπου 30 λεπτά, να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσει λίγο η γεύση τους.Στη συνέχεια, σε μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τις...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.