πριν από  1 ημέρα 10 ώρες

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Μερίδες: 20 450 γρ. φύλλο για κανταίφι 125 γρ. βούτυρο αγελάδαςΣιρόπι 300 ml νερό 300 ml χυμός πορτοκαλιού 300 γρ. ζάχαρηΚρέμα 2 λίτρα φρέσκο γάλα 100 γρ. κορν φλάουρ 250 γρ. ζάχαρη 60 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 4 κάψουλες βανιλίνη 150 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε κομμάτια 4 αυγά, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκουςΣαντιγί 500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 50 γρ. ζάχαρη άχνη 150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα ή φιστίκια ΑιγίνηςΔιαδικασία Για το εκμέκ κανταίφι η διαδικασία ξεκινάει ως εξής: Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Σε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί απλώνουμε τo φύλλo κανταϊφιού και το αφρατεύουμε ανοίγοντάς το με τα χέρια μας. Το στρώνουμε ομοιόμορφα και το ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε για περίπου 6-8 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Το αναποδογυρίζουμε και το βάζουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά περίπου άλλα 6-8 λεπτά.Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation