Εκμέκ κανταίφι με ελαφριά σαντιγί
Μερίδες: 20 450 γρ. φύλλο για κανταίφι 125 γρ. βούτυρο αγελάδαςΣιρόπι 300 ml νερό 300 ml χυμός πορτοκαλιού 300 γρ. ζάχαρηΚρέμα 2 λίτρα φρέσκο γάλα 100 γρ. κορν φλάουρ 250 γρ. ζάχαρη 60 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 4 κάψουλες βανιλίνη 150 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε κομμάτια 4 αυγά, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκουςΣαντιγί 500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 50 γρ. ζάχαρη άχνη 150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα ή φιστίκια ΑιγίνηςΔιαδικασία Για το εκμέκ κανταίφι η διαδικασία ξεκινάει ως εξής: Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Σε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί απλώνουμε τo φύλλo κανταϊφιού και το αφρατεύουμε ανοίγοντάς το με τα χέρια μας. Το στρώνουμε ομοιόμορφα και το ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε για περίπου 6-8 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Το αναποδογυρίζουμε και το βάζουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά περίπου άλλα 6-8 λεπτά.Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.