Η θρυλική σαλάτα Μεντιτερανέ
Newsroom 19.06.2025 • 19:45 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Δροσερή, πληθωρική και εντελώς ρετρό, η θρυλική σαλάτα του ομώνυμου ξενοδοχείου της οικογένειας Τορνιβούκα, του πρώτου πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, συνδυάζει καρδιές μαρουλιού, πατάτες, γαρίδες, αυγά και σάλτσα κοκτέιλ.Υλικά Μερίδες: 6-8 3 καρδιές μαρουλιού, χωρισμένες στα φύλλα τους, χοντροκομμένα με το χέρι 4-5 πατατούλες baby, βρασμένες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες μόλις κρυώσουν 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση 500 γρ. γαρίδες, βρασμένες, καθαρισμένες τελείως και κομμένες οι μισές σε μικρά κομμάτια - αφήνουμε τις υπόλοιπες ολόκληρες 3 αυγά, σφικτοβρασμένα, καθαρισμένα, κομμένα στα τέσσερα Για τη σάλτσα κοκτέιλ 4 κουτ. σούπας μαγιονέζα 2 κουτ. σούπας κέτσαπ 1 κουτ. σούπας κονιάκ 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού λίγες σταγόνες σάλτσα Worcestershire (προαιρετικά) αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαδικασία Για τη σαλάτα Μεντιτερανέ, πρώτα, σε βαθιά και πλατιά πιατέλα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.