πριν από  4 ώρες 50 λεπτά

Iatropedia.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Το κεφίρ και το γιαούρτι είναι και τα δύο τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση και περιέχουν ευεργετικά βακτήρια που ονομάζονται προβιοτικά. Το γιαούρτι παρασκευάζεται με καλλιεργημένα βακτήρια και το κεφίρ με κόκκους (ζωντανές καλλιέργειες που ζυμώνουν το γάλα και πολλαπλασιάζονται), ενώ και τα δύο παρασκευάζονται συνήθως με αγελαδινό γάλα. Τα προβιοτικά στο κεφίρ και το γιαούρτι μπορούν να υποστηρίξουν το μικροβίωμα του εντέρου (την κοινότητα βακτηρίων, μυκήτων, ιών και άλλων μικροοργανισμών στο έντερο). Το κεφίρ περιέχει περισσότερα στελέχη και μεγαλύτερο αριθμό προβιοτικών βακτηρίων (μετρούμενα ως μονάδες σχηματισμού αποικιών) από το γιαούρτι. Και οι δύο τροφές περιέχουν χρήσιμα θρεπτικά συστατικά και αποτελούν καλές πηγές ασβεστίου, καλίου και πρωτείνης. Καθώς κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, το ένα δεν είναι καλύτερο από το άλλο, αλλά έχει σημασία τι χρειάζεται ο οργανισμός κάθε ανθρώπου και πόσα προβιοτικά "μπορεί να αντέξει το...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation