Κόκκινο κάρυ με γαρίδες, πράσινα φασολάκια και πίκλα αγγουριού με τζίντζερ: Ένα εξωτικό πιάτο για να εντυπωσιάσεις!
Αν αγαπάς την πικάντικη κουζίνα της Ασίας και θες να μαγειρέψεις κάτι εντυπωσιακό αλλά ταυτόχρονα φρέσκο και δροσερό, αυτό το πιάτο είναι για σένα! Πρόκειται για ένα κόκκινο κάρυ με γαρίδες και τραγανά πράσινα φασολάκια, που συνοδεύεται υπέροχα με μια σπιτική πίκλα από αγγούρι, φρέσκο τζίντζερ και κόκκινο τσίλι. Μπορεί να ακούγεται κάπως "εξωτικό", αλλά πίστεψέ με, θα το λατρέψεις από την πρώτη κουταλιά!Για την πίκλα αγγουριού με τζίντζερ:125ml ξίδι ρυζιού ή λευκό ξίδι80g ζάχαρη½ αγγούρι (περίπου 200g), κομμένο σε λεπτές φέτες χωρίς τα σπόρια20g φρέσκο τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές λωρίδες1 κόκκινο τσίλι (ή 2 bird's-eye, αν αντέχεις την ένταση), κομμένο σε λεπτές λωρίδες10g φρέσκος κόλιανδρος (κοτσάνια ψιλοκομμένα, φύλλα χοντροκομμένα)1 λάιμ, κομμένο σε φέτεςΜια πρέζα αλάτι Εκτέλεση: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ρίχνουμε το ξίδι, τη ζάχαρη, 60ml νερό και μια πρέζα αλάτι. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει βράση, το αφήνουμε να...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.