πριν από  15 ώρες 53 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Τους γνωρίσαμε σε πόλεις και χωριά, από την Κρήτη μέχρι τη Ρόδο κι από τη Γλυφάδα έως τα Γιάννενα. Γυναίκες που μαγειρεύουν "όπως τα έμαθαν και όπως τα βρήκαν", παίρνοντας τη σκυτάλη από τις δικές τους μαμάδες και γιαγιάδες, θεματοφύλακες τοπικών παραδόσεων, τελευταίοι κρίκοι σε μια αλυσίδα που συνδέει το παρελθόν με το παρόν της ελληνικής κουζίνας. Και άντρες- εκπρόσωποι μας γενιάς που ανδρώθηκε στα δύσκολα. Μάγειρες και εστιάτορες, ένας καπετάνιος, ένας κάπελας, ένας μπακάλης, ένας πολυτεχνίτης, ένας μπάρμαν, ένας ψήστης. Στα άρθρα που έχουμε συγκεντρώσει εδώ από δύο τεύχη του Γαστρονόμου αφιερωμένα στις γιαγιάδες και στους παππούδες, και που για πρώτη φορά δημοσιεύονται όλα μαζί, αυτοσυστήνονται, μας μιλούν για τη ζωή και τις συνήθειες τις δικές τους και του τόπου τους μαγειρεύουν συνταγές παραδοσιακές, γεύσεις και φαγητά που δεν πρέπει να ξεχάσουμε. Μερικοί και μερικές δυστυχώς δεν είναι πλέον μαζί μας. Άλλοι και άλλες ευτυχώς...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation