Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας: 19 ιστορίες μιας γενιάς που με τα λίγα έκανε πολλά
Τους γνωρίσαμε σε πόλεις και χωριά, από την Κρήτη μέχρι τη Ρόδο κι από τη Γλυφάδα έως τα Γιάννενα. Γυναίκες που μαγειρεύουν "όπως τα έμαθαν και όπως τα βρήκαν", παίρνοντας τη σκυτάλη από τις δικές τους μαμάδες και γιαγιάδες, θεματοφύλακες τοπικών παραδόσεων, τελευταίοι κρίκοι σε μια αλυσίδα που συνδέει το παρελθόν με το παρόν της ελληνικής κουζίνας. Και άντρες- εκπρόσωποι μας γενιάς που ανδρώθηκε στα δύσκολα. Μάγειρες και εστιάτορες, ένας καπετάνιος, ένας κάπελας, ένας μπακάλης, ένας πολυτεχνίτης, ένας μπάρμαν, ένας ψήστης. Στα άρθρα που έχουμε συγκεντρώσει εδώ από δύο τεύχη του Γαστρονόμου αφιερωμένα στις γιαγιάδες και στους παππούδες, και που για πρώτη φορά δημοσιεύονται όλα μαζί, αυτοσυστήνονται, μας μιλούν για τη ζωή και τις συνήθειες τις δικές τους και του τόπου τους μαγειρεύουν συνταγές παραδοσιακές, γεύσεις και φαγητά που δεν πρέπει να ξεχάσουμε. Μερικοί και μερικές δυστυχώς δεν είναι πλέον μαζί μας. Άλλοι και άλλες ευτυχώς...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.