Superfoods: Δόσεις δύναμης με γεύση από Ελλάδα
Μία από τις πιο σύγχρονες διατροφικές τάσεις είναι τα λεγόμενα "superfoods", που προέρχονται από τον Αμαζόνιο, τη Λατινική Αμερική, τα Ιμαλάια και άλλα εξωτικά μέρη και θεωρούνται κάτι το εξαιρετικό. Αν κοιτάξουμε όμως τα προϊόντα της χώρας μας, θα διαπιστώσουμε ότι δεν χρειάζεται να πάμε τόσο μακριά για να βρούμε υπερτροφές όπως η κινόα, το γκότζι μπέρι κ.ά. Αρκεί να επισκεφθούμε ένα παραδοσιακό παντοπωλείο ή κάποιο μάρκετ τροφών στη γειτονιά μας για να ανακαλύψουμε θησαυρούς υψηλής θρεπτικής αξίας.1. Κρόκος Κοζάνης: Κάποτε άξιζε περισσότερο και από τον χρυσό Γνωστός και ως σαφράν, ο κρόκος Κοζάνης είναι διαδεδομένος από τη Μεσόγειο μέχρι τις Ινδίες από τα πανάρχαια χρόνια. Προέρχεται από το φυτό crocus sativus, για το οποίο έχουμε αναφορές ήδη από τη Μινωική Περίοδο, και στην Κρήτη τον καλλιεργούσαν και τον χρησιμοποιούσαν συστηματικά μέχρι και τον προηγούμενο αιώνα. Σε παλαιότερες εποχές, άξιζε το βάρος του σε χρυσάφι -και ακόμα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.