Τα μαυρομάτικα αλλιώς κι αλλιώτικα
Αγαπάτε τα μαυρομάτικα; Εγώ πολύ, γιατί δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και καλόβολα, αφού όχι μόνο δεν χρειάζονται μούλιασμα αλλά βράζουν και γρήγορα. Είναι το αγαπημένο μου καλοκαιρινό όσπριο γιατί, με λίγα ακόμη υλικά, φτιάχνουμε πολλών ειδών υγιεινές και χορταστικές σαλάτες με ζαρζαβατικά και αρωματικά αλλά και ψαρικά, όπως τόνο και πέστροφα. Φτιάχνουμε, επίσης, και μαγειρευτά γιαχνερά φαγητά με χόρτα. Τα αγαπούν και σε δεκάδες μέρη του κόσμου, από την Ευρώπη στην Ασία κι από εκεί στην Αφρική, στη Δύση και την Ανατολή. Τα λατρεύουν και στην Αμερική, τη Βόρεια και τη Νότια. Εκεί, όμως, που τα έχουν σε τεράστια υπόληψη είναι στις Νότιες Πολιτείες της Βόρειας Αμερικής και μάλιστα έχουν ένα φαγητό που ονομάζεται 'Hoppin' John' (τουτέστιν ο χοροπηδηχτός John) το οποίο τρώνε ανυπερθέτως την Πρωτοχρονιά για καλή τύχη. Συνδυάζει τα μαυρομάτικα με ρύζι και καπνιστό χοιρινό κρέας. Επειδή είναι αρκετά βαρύ, το προσπερνώ προς ώρας και κρατώ...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.