Τάρτα με πράσο, σαλάδο και κατσικίσιο τυρί
Η τάρτα αυτή συνδυάζει τη γλυκιά γεύση του πράσου με την ένταση του κορφιάτικου σαλάδου, του χοιρινού σαλαμιού αέρος, που ωριμάζει στον αέρα με αλάτι (εξ ου και "σαλάδο", που σημαίνει "αλατισμένο"). 40' προετοιμασία, 45' ψήσιμο, 45' αναμονή Σύνολο: 2 ώρες και 10'Υλικά Μερίδες: για ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. Για τη ζύμη 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο επιπλέον για το πασπάλισμα 125 γρ. βούτυρο αγελαδινό, παγωμένο, σε μικρούς κύβους ελάχιστο αλάτι 1 κρόκος αυγού 2 κουτ. σούπας πολύ κρύο νερό Για τη γέμιση 150 γρ. πράσα (το λευκό μέρος), σε λεπτές ροδέλες 5 αυγά 150 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή 170 γρ. σαλάδο, σε λεπτές φέτες (ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας, με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα) 170 γρ. κατσικίσια γραβιέρα, σε μικρά κομμάτια 2-3 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά) 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαδικασία ΖύμηΓια να ετοιμάσουμε την τάρτα με...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.