Βραστό αυγό: Γιατί είναι δύσκολο να ξεφλουδίσουμε - Και πώς θα το κάνεις πιο εύκολο;
iStock Όλοι έχουμε προσπαθήσει να ξεφλουδίσουμε το βραστό αυγό και το κέλυφος δεν βγαίνει με τίποτα. Το αυγό καταλήγει με κομμάτια από τσόφλια παντού και το ασπράδι μισοκατεστραμμένο. Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με την Πολόμι Μπούρεϊ, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Southern Queensland, και αντίστοιχο άρθρο της στο The Conversation, υπάρχουν επιστημονικοί λόγοι για τους οποίους το ξεφλούδισμα ενός βραστού αυγού μπορεί να είναι πιο δύσκολο σε ορισμένες περιπτώσεις. Ευτυχώς, με τις κατάλληλες συμβουλές, μπορείς να το κάνεις πιο εύκολο από ποτέ. Πρωτείνη από αυγά: Πόσα πρέπει να φας για να έχεις "high protein" γεύμα; 1. Παλιά αυγά = Ευκολότερο ξεφλούδισμα Τα φρέσκα αυγά είναι πιο δύσκολο να ξεφλουδιστούν, καθώς το pH του λευκού αυγού είναι σχετικά χαμηλό, κάτι που δυσκολεύει την αποκόλληση του κελύφους. Όπως εξηγεί η Δρ. Μπούρεϊ, καθώς το αυγό ωριμάζει, το pH του ασπραδιού αυξάνεται και η μεμβράνη αποκολλάται πιο εύκολα από το λευκό...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.