Βράζεις μπρόκολο; Το ένα απλό μπαχαρικό που το μετατρέπει σε "υπερτροφή"!
iStock Αυτό που δεν φαίνεται με "γυμνό" μάτι είναι ότι το μπρόκολο, όσο υγιεινό και να είναι, όταν μαγειρεύεται χάνει πολλά απ' τα καλά του όταν μαγειρεύεται. Κι όμως, υπάρχει ένας απλός τρόπος να του ξαναδώσεις τη θρεπτική του αξία και να το κάνεις ακόμα πιο ωφέλιμο για την υγεία σου. Όχι με κάποιο συμπλήρωμα, ούτε με κάποιον τρόπο που να απαιτεί χρόνο ή κόπο. Με ένα μπαχαρικό. Ένα κουταλάκι. Μόλις τελειώσει το μαγείρεμα. Και, μάλιστα, η διαφορά που κάνει είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη. Μπρόκολο: Ένα απλό hack για να λάβεις 4 φορές περισσότερα οφέλη Τι συμβαίνει όταν μαγειρεύεις το μπρόκολο; Το μπρόκολο ανήκει στην οικογένεια των σταυρανθών λαχανικών, μαζί με το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το λάχανο. Είναι πλούσιο σε γλυκοσινολάτες, μόρια που από μόνα τους δεν κάνουν πολλά, μέχρι να ενεργοποιηθούν από ένα ένζυμο που λέγεται μυροσινάση. Αυτή η ενεργοποίηση είναι το "κλειδί" που μετατρέπει τις γλυκοσινολάτες σε ουσίες με...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.