Χοιρινό με χόρτα τσιγαριαστά
Προτιμάμε το μπούτι, ένα μέρος του χοιρινού χωρίς λίπος δηλαδή, γιατί το λίπος στο μαγείρεμα κομματιάζεται και μπερδεύεται με τα χόρτα μέσα στην κατσαρόλα, αφήνοντας στο στόμα μια κάπως δυσάρεστη αίσθηση. Τη λιπαρότητα και τη νοστιμιά εδώ τη δίνει το ελαιόλαδο, που μπαίνει σε γενναία ποσότητα. Τα χόρτα είναι τα ανοιξιάτικα της εξοχής, που βγαίνουν όλα μαζί και η Ελένη που μας έδωσε τη συνταγή, τα μαζεύει, τα πλένει, τα καθαρίζει και τα ψιλοκόβει. Έπειτα, τα πακετάρει σε δόσεις και τα διατηρεί στην κατάψυξη όλο τον χρόνο: μάραθος, κουρνοπόδοι (ή γουρνοπόδοι), λαγουδόχορτο, λαγουδοπάτουχα, αχατζίκοι (μυρώνια), λάπαθο, λίγοι σταφιλινάκοι, παπαρουνόφυλλα, καυκαλήθρες. Είναι φαγητό καθαρά ανοιξιάτικο - τέτοια εποχή δεν θα βρούμε τα χόρτα, αλλά την άνοιξη θα τα αναζητήσουμε στη λαϊκή ως μείγμα από άγρια χόρτα για πίτες. 1 ώρα και 30' προετοιμασία 1 ώρα και 20' μαγείρεμα Σύνολο: 2 ώρες και 50'Υλικά Μερίδες: 41 κιλό χοιρινό μπούτι, χωρίς...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.