πριν από  1 ημέρα 16 ώρες

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Προτιμάμε το μπούτι, ένα μέρος του χοιρινού χωρίς λίπος δηλαδή, γιατί το λίπος στο μαγείρεμα κομματιάζεται και μπερδεύεται με τα χόρτα μέσα στην κατσαρόλα, αφήνοντας στο στόμα μια κάπως δυσάρεστη αίσθηση. Τη λιπαρότητα και τη νοστιμιά εδώ τη δίνει το ελαιόλαδο, που μπαίνει σε γενναία ποσότητα. Τα χόρτα είναι τα ανοιξιάτικα της εξοχής, που βγαίνουν όλα μαζί και η Ελένη που μας έδωσε τη συνταγή, τα μαζεύει, τα πλένει, τα καθαρίζει και τα ψιλοκόβει. Έπειτα, τα πακετάρει σε δόσεις και τα διατηρεί στην κατάψυξη όλο τον χρόνο: μάραθος, κουρνοπόδοι (ή γουρνοπόδοι), λαγουδόχορτο, λαγουδοπάτουχα, αχατζίκοι (μυρώνια), λάπαθο, λίγοι σταφιλινάκοι, παπαρουνόφυλλα, καυκαλήθρες. Είναι φαγητό καθαρά ανοιξιάτικο - τέτοια εποχή δεν θα βρούμε τα χόρτα, αλλά την άνοιξη θα τα αναζητήσουμε στη λαϊκή ως μείγμα από άγρια χόρτα για πίτες. 1 ώρα και 30' προετοιμασία 1 ώρα και 20' μαγείρεμα Σύνολο: 2 ώρες και 50'Υλικά Μερίδες: 41 κιλό χοιρινό μπούτι, χωρίς...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation