Εξετάσεις αίματος και ούρων αποκαλύπτουν πόσα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα καταναλώνετε
Τα επίπεδα συγκεκριμένων ουσιών στα ούρα και το αίμα μπορούν να αποκαλύψουν πόση ενέργεια προσλαμβάνει κάθε άνθρωπος από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα, ένα τεστ που αναμένεται να βοηθήσει στη μελέτη των επιπτώσεων αυτών των προϊόντων. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που αναγνωρίζονται βιολογικοί δείκτες για την κατανάλωση συγκεκριμένων ομάδων τροφίμων, επισήμανε στο Associated press η Έρικα Λόφτφιλντ του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, επικεφαλής της μελέτης που δημοσιεύεται στο PLoS Medicine. "Μπορεί δυνητικά να προσφέρει στοιχεία για το βιολογικό υπόβαθρο που συνδέει τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με εκβάσεις υγείας" είπε η ερευνήτρια. Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα -όπως τα επιδόρπια γιαουρτιού, τα δημητριακά με πρόσθετη ζάχαρη και τα κάθε είδους έτοιμα σνακ- είναι βιομηχανικά προϊόντα που περιέχουν πρόσθετα, γαλακτοματοποιητές, χρωστικές και άλλες ουσίες που απουσιάζουν από τις οικιακές κουζίνες. Η υψηλή κατανάλωση έχει συνδεθεί με...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(25)
- Άμυνα(66)
- Αστυνομικά(103)
- Εκπαίδευση(186)
- Εργασία(108)
- Θρησκεία(8)
- Κοινωνία(485)
- Νομικά(8)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(510)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.