πριν από  1 ημέρα 7 ώρες

In.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Τα επίπεδα συγκεκριμένων ουσιών στα ούρα και το αίμα μπορούν να αποκαλύψουν πόση ενέργεια προσλαμβάνει κάθε άνθρωπος από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα, ένα τεστ που αναμένεται να βοηθήσει στη μελέτη των επιπτώσεων αυτών των προϊόντων. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που αναγνωρίζονται βιολογικοί δείκτες για την κατανάλωση συγκεκριμένων ομάδων τροφίμων, επισήμανε στο Associated press η Έρικα Λόφτφιλντ του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, επικεφαλής της μελέτης που δημοσιεύεται στο PLoS Medicine. "Μπορεί δυνητικά να προσφέρει στοιχεία για το βιολογικό υπόβαθρο που συνδέει τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με εκβάσεις υγείας" είπε η ερευνήτρια. Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα -όπως τα επιδόρπια γιαουρτιού, τα δημητριακά με πρόσθετη ζάχαρη και τα κάθε είδους έτοιμα σνακ- είναι βιομηχανικά προϊόντα που περιέχουν πρόσθετα, γαλακτοματοποιητές, χρωστικές και άλλες ουσίες που απουσιάζουν από τις οικιακές κουζίνες. Η υψηλή κατανάλωση έχει συνδεθεί με...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Ελλάδα
    Palo presentation