Ειδικός στη μακροζωία: Μια δίαιτα χωρίς λιπαρά ή ζάχαρη είναι τόσο κακή όσο το να τρως ελαιόλαδο με το κουτάλι
Ο Σαλβαδόρ Μασίπ, καθηγητής Μοριακής Ιατρικής, ερευνητής στη Βιολογία της Νευροεκφύλισης και της Γήρανσης, μίλησε στην El Espanol για όσα επηρεάζουν τη γήρανση και τη μακροζωία. Αναφερόμενος ειδικά στο κομμάτι της διατροφής τόνισε ότι είναι λάθος να δαιμονοποιούμε τροφές και έδωσε έμφαση στη σημασία της ισορροπίας. "Αυτό που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι η μεσογειακή διατροφή, που βασίζεται περισσότερο σε φυτικά παρά παρά σε ζωικά λιπαρά, ωφελεί τη μακροζωία. Το σημαντικό είναι η ισορροπία: δεν πιστεύω στις ακραίες δίαιτες που αποκλείουν τη ζάχαρη και το λίπος, δεν είναι βιώσιμες μακροπρόθεσμα. Και είναι λάθος να δαιμονοποιούμε τα τρόφιμα. Το λίπος είναι σημαντικό, αλλά το σωστό λίπος: αποφύγετε τα κορεσμένα λιπαρά από το κόκκινο και το επεξεργασμένο κρέας. Επίσης, χρειάζεται έλεγχος στους υδατάνθρακες: η φρουκτόζη από τα φρούτα είναι ωφέλιμη, αλλά όχι η επεξεργασμένη ζάχαρη. Από την άλλη, δεν πρέπει να κάνουμε τρελά πράγματα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(0)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(0)
- Υγεία(0)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.